Misyonumuz:
Gelecek nesillerimize bırakacağımız mirasımız olan doğadan ve doğal kaynaklardan sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde faydalanmanın öğretilmesini ön planda tutmaktadır.
Vizyonumuz:
Planlamış olduğumuz etkinliklerle üyelerimize güçlü bir doğa bilinci ve doğa ile iç içe olmaktan zevk alma yeteneğini kazandırmaktır.
Çevremiz bizim için sonsuz ganimetlerin olduğu bir hazine gibidir, nasıl ki bir defineci toprağın altındaki altın dolu küpü çıkarırken narin ve yavaş davranıyorsa, bir çilingir kilide zarar vermemek için hassas elleriyle kapıyı açıyorsa bizde çevremizi bunlar gibi kırıp dökmeden yavaş ve hassas bir şekilde onunla ilgilenmeliyiz.Onu kullanırken, ufak ufak harcarken aynı zamanda da tükenmemesi için de tedbirler almalıyız. Her konuda kurallarımız olmalı ve bu kuralları asla ihlal etmemeliyiz, bu kurallar bizim isteğimiz gibi değil çevrenin istekleri gibi olmalı, nitekim biz değil ormanlar kendinden fedakarlık ediyor ve bizim için kendi düzeninden vazgeçiyor, bizde çevremizin bu düzenini sarsmadan yararlanmalıyız.
Bir kömür madenini düşünelim toprağın metrelerce altında, büyük oyuklar açan biz insanoğlu bu işten karlı bir sonuç elde ederken çevremiz ve doğa bundan olumsuz yönde etkileniyor, toprağın altında veya üstünde yaşayan canlıları yuvasından ediyoruz, bununla kalmayıp kilometrelerce büyük çapı olan ses ve elektromanyetik dalgalar yayıp onları rahatsız etmeye devam ediyoruz, büyük termik santraller kurup bacalarından bir sürü adını bile söyleyemediğimiz gazları atmosfere salarak hem hayvanlar için hem de dolaylı yoldan kendimize zarar veriyoruz, ama bunların hepsini görmezden gelerek yine kârda olanın biz olduğunu düşünüyoruz.
Ormanlarımızdan binlerce metreküp odun alıyoruz, para kazanıyoruz ama ne kadar çorak bir araziyi ağaçlandırıyoruz, yada bunu da geçelim var olan ormanlarımızı ne kadar kollayıp gözetiyoruz, tabi bunları düşününce insan biraz kendine ve çevresine kızıyor ama sadece kızıyor, bu metin bittikten sonra eminim benim ve sizin yine düşünceleri değişmeyecek, bunu için ne yapılır bilmiyorum ama bu konular üzerinde durmasak, bilinçlenmezsek bizim sonumuzu getirecek büyük bir sorumluluk olacak.
Biz Baykuş Kulubü olarak yeni yerler keşfetmeyi, doğa hakkında bilinçlenmeyi, ufkumuzu genişletmeyi, doğayla insanın uyumunu yakalamayı, sonsuz bir gelecek vaad eden ormanlarımızla yeni nesillere umut olabilmeyi, doğada var olan her şeyin sebebini ve sonucunu sorgulayabilmeyi, hem eğlenmeyi hem de öğrenmeyi amaçlıyoruz.
Kulübümüz doğa ile insanın birlikte neler yapabileceğini göstermektedir.
Ağaç yaş iken eğilir sözünün doğruluğundan yola çıkılarak doğa ile insanın birleşiminin de küçük yaşlarda daha verimli daha bilinçli olabileceğini inanarak ilkokul ve kreşte okumakta olan kardeşlerimize bir takım bilgilendirme ve akabinde uygulamalı etkinlikler düzenleyerek onların küçük yaşta doğa hakkında bilgilenmelerini sağlamaktır.
Kulübümüzün düzenleyecek olduğu Doğa Gezileri ve doğada yürümek insanın temiz havada güzel manzara da biraz daha monoton yaşamdan uzaklaşarak kendini bulduğu bir nebze de olsa huzura kavuştuğunu düşünüyorum.
Bizim dilsiz arkadaşlarımız olan hayvanlar tıpkı bir insanlar gibi sevgiye şefkate ve merhamete muhtaçlar onları bulundukları yerlerde ziyaret etmek ve elimizden geldiğince onlara yardım etmek Biz insanları da mutlu edeceğine inanarak doğaya yani onların yaşam alanlarına barına bilecekleri kulübeler ve karınlarını doyurabilecek mama ve yemlik koymak biz kulübümüzü görevlerinden bir tanesidir.
Klübümüzün düzenleyecek olduğu kamp etkinliklerinde doğa ile zaman geçirme, yeşilin ve mavinin her tonunun görülebildiği eşsiz rotalar gerçekleştiği, şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlere güzel bir fırsat tanımaktır.
Kısacası amaçladığımız etkinlikler:
-Doğa gezileri
-Barınak ziyaretleri
-Mantar toplama ve inceleme
-Ormanlarda atık toplama
-İlkokul-ortaokul etkinlikleri (afetler ve yangınlar hakkında bilgi verme)
-Kamp etkinlikleri
Baykuş kulübü tanıtım fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.