FAKÜLTEMİZDE TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2020/2 bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre; Karabük Üniversitesinden yapılan proje başvuruları arasında 16 proje destek almaya hak kazanmış ve destek almaya hak kazanan projelerin 4’ü Orman Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanmıştı. Bu başarıdan dolayı Orman Fakültesi Dekanlığı olarak bir Teşekkür Belgesi takdim töreni düzenlendi. Orman Fakültesi İdari ve Akademik Personeli ile belge almaya hak kazanan danışman öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin katılımıyla 26.05.2021 tarihinde Safran Seminer Salonunda düzenlenen törende konuşan Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DUYAR, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İzzet AÇAR’ın YÖK’te ÜAK (Üniversitelerarası Kurul Toplantısı) da olmasından dolayı katılamadığını, bu başarıdan dolayı proje sahiplerini tebrik ettiğini ve başarılar dilediğini söyledi.  

DUYAR, böylesi çalışmaların öğrencilerimizin ufkunu açtığını, diğer öğrencilerimiz için de güzel bir örnek teşkil edeceğini söyleyerek; Başta Rektörümüz Prof. Dr. Refik POLAT olmak üzere, üniversitemiz ve fakültemizin inovasyon içerikli proje çalışmalarına daima destek verdiğini, bu gibi başarılı çalışmaların hem üniversitemiz hem de fakültemiz açısından önemli olduğunu ifade etti. Projelerin artarak devam etmesi temennilerinde bulundu.  

Daha sonra belge takdimine geçildi. Törende, "Arazi Kullanım Değişimlerinin Hava Fotoğraflarından Tespit Edilmesi" konulu projesi için Arş. Gör. Ahmet AÇIL ve öğrencisi Erdoğan FINDIKOĞLU’na, "Karabük Keltepe Dağı Ormanlarındaki Doğal Yaşlı Ormanların Karakterize Edilmesi" konulu projesi için Doç. Dr. Cumhur GÜNGÖROĞLU ve öğrencisi Salih Berat PINARBAŞI’na, "Karabük ilinde Antepfıstığı ve Diğer Pistacialarda Meyve Kararmaları Hastalığına Neden Olan Altemaria Spp. Etmenin Araştırılması” konulu projesi için Dr. Öğr. Üyesi Kamil SARPKAYA ve proje öğrencisi Ebrar Nur ARSLAN’a,"Karabük ilinde Antepfıstığı ve Diğer Pistacialarda Sorun Olan Septoria Yaprak Lekesi Etmenin Araştırılması" konulu projesi için Dr. Öğr. Üyesi Kamil SARPKAYA ve proje öğrencisi Muzaffer Sefa KAYNAR’a teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.