ORMAN ENDÜSTRİ BULUŞMALARI-1 YENİCE’DE YAPILDI
Demir-çelikle anılan Karabük ilinin %72’si ormanlarla kaplı olduğundan, orman endüstrisi potansiyeli de oldukça yüksektir. Türkiye’nin en büyük blok ormanının içinde yer alan ve doğal yaşlı ormanları nedeniyle Türkiye’nin 9 sıcak noktasından birisi olan Yenice ilçemizdeki Ihlamur Terasta, 23 Mart 2022 tarihinde Karabük Üniversitesi ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında “Orman Endüstri Buluşmaları-1” etkinliği düzenlendi.  
Etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanının yanısıra Yenice Kaymakamı, Yenice Belediye Başkanı, Orman Fakültesi akademisyenleri ile kamu kurumları ve orman endüstrisi sektöründen geniş katılım sağlandı. 
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen toplantının birinci bölümünde, Karabük Üniversitesi akademisyenleri tarafından orman ekosistemi, sürdürülebilir ormancılık politikaları, Yenice’deki orman türlerinin endüstriyel malzeme özellikleri, ahşap malzeme ve sektör değerlendirmesi ile orman ürünlerine yönelik tasarımsal bakış konularında sunumlar yapıldı. Karabük Teknokent sunumu ve özel bir firmanın markalaşma konusundaki sunumunun ardından, sektör temsilcileri ve orman endüstri alanındaki sivil toplum temsilcileri ile samimi bir ortamda geniş çaplı istişarelerde bulunuldu.
Toplantı kapsamında yüksek katma değerli orman ürünlerinin geliştirilmesi, markalaşma ve ormancılıkta sürdürülebilir yaklaşımlar tartışıldı. Orman ürünlerine yönelik çalışmalarda ortak hareket etme ve iş birliği yapma konusunda sektör temsilcileri ve akademisyenler arasında iyi niyet beyan edildi.
Birincisi “odun ürünleri” temasıyla düzenlenen Orman Endüstri Buluşmaları’nın ikincisinin Mayıs ayında “ıhlamur” temasıyla yine Yenice’de düzenleneceği belirtildi.

 Haberlere ulaşmak için tıklayınız: Külliye Karabük Gazetesi
                                                  Karabük Derin Haber